APK & Onderhoud

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Garage Veenhuizen is een RDW-erkend keuringsstation. Onze Algemene Periodieke Keuringen worden uitgevoerd volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Wij controleren o.a. de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, de stuurinrichting en de verlichting van uw auto.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Onderhoud

Of uw auto, bedrijfswagen of camper nu hartstikke nieuw, een al wat ouder exemplaar of een oldtimer is: ieder voertuig heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten. 

Over het algemeen geldt dat een voertuig minimaal een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De voertuigen van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de voertuig. Houd de meldingen van uw voertuig dus goed in de gaten en zorg dat u op tijd kiest om de auto een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Is uw voertuig ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

 

Onderhoud en apk